Marjan van der Kuil, Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige

BEGELEIDING, COACHING, COUNSELING EN BEHANDELING
Door mijn ervaring en kennis op meerdere gebieden in de geestelijke gezondheidszorg ben ik breed inzetbaar en kan ik goed omgaan met diversiteit. De verschillende gebieden waarin ik mijn werkervaring heb opgedaan zijn de openbare geestelijke gezondheidszorg (soepbus, dak- en thuislozenzorg), verslavingszorg (klinisch, poliklinisch en ambulant), intensieve thuiszorg en eerstelijnszorg (praktijkondersteuner GGZ in de huisartsenpraktijk).
Mijn specialistische kennis en ervaring kan ik inzetten bij:

  • intake
  • individuele- en groepsbehandeling
  • leefstijltraining
  • dubbeldiagnostiek
  • oplossingsgerichte therapie
  • cognitieve gedragstherapie
  • motiverende gesprekstechnieken

‘Je kunt een mens niet veranderen, je kan hem alleen helpen het zelf te ontdekken in zichzelf’

- Galileo Galilei -

Eén van mijn sterke kanten is om mensen weer in hun eigen kracht te zetten. Hierdoor functioneren zij  beter in het dagelijks leven.

Ik ben een zorgverlener die vanuit kennis en intuïtie werkt. Ik haal voldoening uit mijn werk als mijn cliënten baat hebben bij  mijn aanpak. Hiervoor zet ik alles in wat ik tot mijn beschikking heb. Sterke kanten van mij zijn nieuwsgierigheid, creativiteit, optimisme, gevoel voor humor en sterke sociale en communicatieve vaardigheden. Ik kan mij goed inleven in de ander.

Verder ben ik doortastend, besluitvaardig en initiatiefrijk. Ik kan goed plannen en organiseren en beschik over een uitgebreid netwerk dat ik kan inzetten als het nodig is.

Mijn passie
Mensen en hun verhaal boeien mij enorm. Ik word erg blij van mijn werk als ik ‘een eindje’ met iemand in zijn  of haar leven mag meelopen. Mee kan kijken in iemands dagelijks leven en een positieve bijdrage kan leveren aan iemands psychisch functioneren.  Ben dol op mensen, mij zul je niet snel alleen in het bos zien, eerder op een markt of in een drukke stad en maak snel contact met anderen. Dit komt in mijn werk prima van pas.

Tijdens mijn carrière heb ik een uitstap gemaakt naar het bedrijfsleven (sales & marketing). Ik vond dit 5 leerzame jaren maar hier ligt niet mijn hart. Mijn passie is het werken in de zorg. Ik vind het erg prettig om wat te betekenen voor anderen, dit is ook de reden dat ik meer dan 30 jaar werkzaam ben in de geestelijke gezondheidszorg.

In mijn vrije tijd reis ik het liefst de hele wereld rond. Azië heeft mijn hart gestolen. Mijn drijfveer is om naast in Nederland ook internationaal actief te zijn. Dit breng ik in de praktijk door voor ‘Kopzorg op Bali’ aan de slag te zijn.

Reizen is voor mij synoniem aan fotograferen. Door contact te leggen met mensen op straat, waar dan ook ter wereld, ben ik in staat om dichtbij te fotograferen. Dit benut ik door mensen te portretteren. Door het contact wat ik maak is er altijd interactie.

Ik vind het belangrijk om bij mijzelf te blijven en vind dan ook dat ik dit laat zien door mijn eigen foto’s te gebruiken op deze website

‘'You get what you give.' - Marjan van der Kuil -

Scroll naar boven