Disco Party voor het goede doel

(foto Rudi Waisnawa)

Laatst hoorde ik actrice en standup comedian Soundos El Ahmadi zeggen: “Af en toe moet je wat doen voor een goed doel, dat is goed voor de ziel”.

Met veel ondersteuning van naasten, vrienden en familie startte ik ruim 5 jaar geleden ‘Kopzorg op Bali’  (zie info op deze website). Het doel werd geld inzamelen voor het Suryani Institute for Mental Health (SIMH) op Bali. Tijdens mijn verblijven op Bali, ging ik vaak samen met medewerkers van het SIMH op huisbezoek bij patiënten als zij en hun familie begeleiding en zorg kregen. Ik zag daar met eigen ogen dat elke gegeven euro goed besteed werd!
Psychiatrie is geen hip goed doel. De vraag die we ons elke keer weer stellen is hoe we belangstelling kunnen genereren en te ‘knarsen’ zonder kopzorgen over wat we gaan ondernemen? Dit keer is dat weer gelukt, we gaan een echte Disco Party organiseren om het nuttige met het aangename te verbinden. Dus save the date 15 mei 2021!

Vrijwilligers werk

De zoektocht naar aantrekkelijke acties die passen bij het goede doel en de beoogde doelgroep, oftewel het vinden van potentiële donateurs, heeft Kopzorg op Bali al veel gebracht. Voorbeelden zijn het maken en verkopen van omgehaakte potjes en flessen, het verkopen van ansichtkaarten, het organiseren van onder andere een Indonesische kookworkshop, een fotoveiling en een benefietconcert maar ook het haken en verkopen van honderden beanies (mutsen) voor Bali. Naast deze eenmalige acties verkopen we ook nog steeds tweedehands kleding en zitten er al heel veel uren werk in het rijgen van sleutelhangers en kettingen met materialen uit Bali.
Een aantal van onze vrijwilligers zijn dit in hart en nieren. Zij dragen niet alleen bij aan Kopzorg op Bali maar hebben nog meer commitment. Mariët bijvoorbeeld was op hoog bejaarde leeftijd nog actief bij paardrijden voor gehandicapten en Anja is wekelijks aan het knutselen met mensen met het Syndroom van Down. Annemiek is taalmaatje en standup comedian Soundos El Ahmadi organiseerde een karaoke in een verzorgingshuis.
Terug naar Kopzorg op Bali en haar eenmalige acties. Wil jij je ook inzetten als vrijwilliger voor Kopzorg op Bali? Kom dan op 15 mei 2021 disco dansen! DJ Teddy Talapessy draait 70-tig en 80-tiger jaren soul en R&B muziek op onze Disco Party in De Bolder in Zwolle. Voor meer details volg onze socials!

 

 

 

 

 

Deel op

Scroll naar boven